اسید لاکتیک و کاهش آن در تمرین

یکی از عمده ترین معضلات ورزشکاران تولید اسید لاکتیک در بدن و جلوگیری از حرکت عضلاتدر آن راستا می باشد که به ( دم) کردن معروف شده است.



اما سید لاکتیک چیست و چگونه به وجود می آید؟

به هنگام انجام تمرینات ورزشی، گلوکز یا قند خون، مورد استفاده و سوخت و ساز سلول های عضلات قرار گرفته و به یک ماده شیمیایی به نام “پیرووات” تبدیل می شود . زمانی که ورزش به آرامی انجام گیرد، اکسیژن کافی  به راحتی در دسترس سلول قرار گرفته و ” پیرووات” را به دی اکسید کربن و آب  تبدیل می کند، که دی اکسید کربن نیز از طریق شش ها از بدن خارج می شود.
اما در صورتی که ورزش با شدت و سرعت بیشتری انجام گیرد، برای تبدیل تمام”  پیرووات” به دی اکسید کربن و آب، اکسیژن کافی در دسترس قرار نمی گیرد و در  نتیجه بخشی از پیرووات ها به اسید لاکتیک تبدیل می شود  


اما راه های کاهش آن

این راه ها به صورت تجربی به دست آمده و بسیاری از دوستان با رعایت کردن آن تا حد قابل قبولی نتیجه گرفتند شما تیز می توانید امتحان کرده و نتیجه را به ما انتقال دهید

الف   مصرف مایعات با درصد آب بالا یا خود آب آشامیدنی به مقدار کافی قبل از تمرین حداقل تا 45 دقیقه قبل تمرین

ب    مصرف  مواد کروهیدرات دار و پروتئین دار قبل و بعد تمرین

ج    انجام تمارین تعددی و سوزشی : این تمارین به حرکاتی گفته می شود که تعداد و دفعات تکرار آن بالا بوده و زمان استراحت بین آن کم می باشد و باعث بالا بوردن توان فیزیکی بدن در مقابل اسید لاکتیک و خستگی می شود….اما دوستان این تمارین را نباید همیشه انجام داد بلکه به عنوان شوک هفته ایی دوبار قابل قبول می باشد

د    برای کاهش سریع اسید لاکتیک نوع استراحت و سرد کردن خود را تغغیر دهید .. به صورت ساکن یک جا نشینید بلکه با حرکت دادن دست ها و راه رفتن شروع به سرد شدن کنید که این عمر زمان کاهش دادن اسید لاکتیک را تسریع میدهد

و در اخر روش  جی تاکس : در این روش شما دستان خود را به حالت Shake (لرزاندن) 5 ثانیه بلرزانید در بالا و 5 ثانیه در پایین انجام میدهیم و به همین ترتیب برای دست دیگر مانند شکل

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد